Fypryst otopina za nakapavanje za pse L

Fypryst otopina za nakapavanje za pse L

Fypryst otopina za nakapavanje za pse velikih pasmina (između 20-40 kg).

Sprječavanje i suzbijanje invazije pasa buhama, krpeljima i paušima. 

detaljan opis proizvoda
brutto cijena: od 7.43 
Ocjena: 4.7 / 166 Prikaži sve ocjene (2)
Fypryst otopina za nakapavanje za pse L 1 x 2,68 ml

Fypryst otopina za nakapavanje za pse L 1 x 2,68 ml

1 x 2,68 ml
Cijena: 7.43  (7.43  / kom)
0.08 bonus bodovi
Dostava: 2 radni dan?
Cijena dostave: cjenik?
kom: Stavi u košaricu
Na skladištu
Opis proizvoda

Fypryst otopina za nakapavanje za pse velikih pasmina (između 20-40 kg).

Sprječavanje i suzbijanje invazije pasa buhama, krpeljima i paušima. 

Sprječavanje i suzbijanje invazije pasa buhama (Ctenocephalides spp.), krpeljima (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.).

Pomoć u liječenju alergijskog dermatitisa pasa uzrokovanog ubodima buha.

Sprječavanje i suzbijanje invazije pasa paušima (Trichodectes canis).

Sprječavanje i suzbijanje invazije mačaka buhama (Ctenocephalides felis), krpeljima (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.).

Pomoć u liječenju alergijskog dermatitisa mačaka uzrokovanog ubodima buha.

Sprječavanje i suzbijanje invazije mačaka paušima (Felicola subrostratus).

Aktivni sastojak u otopini za nakapavanje Fypryst spot je fipronil, koji ima poseban mehanizam djelovanja na buhe i krpelje. Fipronil se resorbira transdermalno, nakuplja se u mastima kože i dlačnih folikula, odakle se postupno se otpušta na kožu i dlaku što rezultira produljenim i trajnim učinkom.

4. Kontraindikacije:

U nedostatku dostupnih podataka, proizvod se ne smije primjenjivati štenadi mlađoj od 8 tjedana i/ili lakšoj od 2kg. Ne smije se primjenjivati na bolesnim životinjama (sustavne infekcije, vrućica) i onim u tijeku oporavka.

Ne smije se tretirati kuniće jer se mogu javiti teške reakcije nepodnošljivosti i uginuće.

Proizvod je namijenjen tretiranju pasa. Ne smije se tretirati mačke jer može doći do predoziranja.

Posebna upozorenja za svaku od ciljnih vrsta životinja: Proizvod ne smije dospjeti u oko životinje.

Posebne mjere predostrožnosti za primjenu:

Posebne mjere predostrožnosti za primjenu na životinjama

Krpelji se sa životinja moraju ukloniti prije primjene proizvoda kako bi se smanjio rizik od zaraznih bolesti.  Bitno je pobrinuti se da se proizvod nanese na područje s kojeg ga pas ne može polizati te treba osigurati da druge životinje ne poližu mjesto nanošenja nakon primjene.

Izbjegavajte kupanje/potapanje životinje u vodu unutar dva dana nakon primjene, u pravilu pse se smije kupati  1 x na tjedan, pošto nije poznato kako kupanje utječe na umanjenje trajanja zaštite.

Emolijentni šamponi mogu se koristiti prije primjene, no ako ih seupotrebljava tjedno, umanjiti će se trajanje zaštite protiv buha na oko 5 tjedana.

Ispitivanje u trajanju od 6 tjedana pokazalo je da tjedno kupanje i primjena šampona koji sadrli 2% klorheksidina ne umanjuje učinak protiv buha. Psima treba onemogućiti kupanje u otvorenim vodama tijekom 2 dana nakon primjene proizvoda.

Moguće je da dođe do prihvaćanja pojedinih krpelja. Stoga se u nepovoljnim okolnostima ne može u potpunosti isključiti prijenos zaraznih bolesti kojima posreduju krpelji. Krpelji najčešće uginu 24 do 48 sati nakon infestacije, to je vrijeme, u pravilu, prekratko da bi se nasisali krvi i često otpadnu sa životinje. Ne može se isključiti mogućnost da eventualno dođe do pričvršćenja krpelja i nakon primjene proizvoda.

Da bi se uspješno nadziralo invaziju buhama neposredni okoliš naših kućnih ljubimaca prostirku, košaricu, kućicu i namještaj, u okolnostima jakih invazija i na početku suzbijanja ektoparazita na životinjama, treba tretirati odgovarajućim insekticidom i zatim očistiti usisavačem.

Posebne mjere opreza osoba koje primjenjuju proizvod na životinjama.

Ovaj proizvod može uzrokovati iritaciju sluzokože i očiju pa stoga treba paziti da ne dospije u ust i izbjegavati kontakt proizvoda s očima.

U slučaju da su osobe ili životinje osjetljive na insekticide i alkohol moraju izbjegavati dodir s ovim proizvodom. Potrebno je izbjegavati izravan dodir prstiju sa sadržinom pipete. U slučaju da dođe do kontakta zahvaćena mjesta treba oprati vodom i sapunom.

U slučaju da otopina slučajno dospije u oči, odmah isperite s mnogo vode.

Nakon primjene temeljito operite ruke.

Tretirane pse ne treba dirati po koži i ne smije se dopustiti da se mala djeca igraju s psom dok to područje ne bude suho. Zbog navedenog preporuča se da se proizvod ne nanosi tijekom dana, nego da se nanošenje provede navečer te da nakon toga pas ne spava s vlasnicima (naročito ne s djecom).

Tijekom rukovanja s proizvodom ne smije se pušiti, jesti ili piti.

Nuspojave (učestalost i ozbiljnost):

Ako se životinja nakon nanošenja liže, može kraće vrijeme sliniti prije svega zbog sadržaja nosača. U vrlo rijetke moguće neželjene nuspojave ubrajaju se prolazne reakcije kože na mjestu primjene proizvoda (perutanje kože, lokalni gubitak dlake, svrbež, crvenilo), a zamijećeni su i slučajevi općeg svrbeža ili generaliziranog gubitka dlake nakon primjene. Samo iznimno psi nakon nanošenja pojačano sline, očituju prolazne neurološke poremećaje (preosjetljivost, depresija, razdražljivost) povraćanje, ili simtpomi dišnog sustava.

Treba izbjegavati mogućnost predoziranja.

 

Primjena tijekom gravidnosti, laktacije ili nesenja:

Sigurnost ovoga proizvoda potvrđena je u rasplodnih, gravidnih i dojnih kuja višekratno tretiranih, s dozama 3 x većim od propisanih.  Fypryst otopina za nakapavanje može se primjenjivati u rasplodnih, gravidnih i dojnih kuja.

Interakcije s drugim medicinskim proizvodima i drugi oblici interakcija: Nisu poznate.

Količine koje se primjenjuju i način primjene:

Jedna pipeta od 2,68 ml je doza za psa tjelesne mase preko 20, ali maksimalno do 40 kg.

U nedostatku istraživanja neškodljivosti, tretman se smije ponoviti najranije za četiri tjedna.

Preporučuje se primjena proizvoda svakih mjesec dana u okolnostima kada je  jaka izloženost psa reinfestaciji buhama, alergijskom dermatitisu uzrokovanog ubodima buha, povećana opasnost od invazije krpeljima ili se često tretira s hipoalergenskim ili emolijentnim šamponima. U područjima gdje psi nisu često infestirani buhama ili krpelji ne predstavljaju opasnost, proizvod se može primjenjivati svaka 2-3 mjeseca.

Način primjene: Primjenjuje se samo izvana, na kožu.

Uputa za primjenu: Pipetu se prvo izvadi iz troslojne vrećice. Pipetu držati uspravno, Zatim se s vrha pipete odvrne kapica i odvoji. Kapica se okrene naopako i njezin uži (šiljati) kraj prisloni se na vrh pipete.  Kapica se okrene naopako i njezin uži kraj prisloni se na vrh pipete na zaštitnu membranu, pritisne i zaokrene

Razmaknite dlaku u međulopatičnom području tako da je koža vidljiva. Vrh pipete prisloni se izravno na kožu i istisne nekoliko puta tj. dok se u cijelosti ne isprazni sadržaj jedne pipete.

Akaricidni učinak protiv buha traje dva mjeseca, a protiv krpelja traje do četiri tjedna, ovisno o infestacijskog opterećenju okoliša.  Buhe ubija unutar 24 sata od primjene.

Predoziranje (simptomi, hitni postupci, antidoti): Sigurnost proizvoda procijenjena je u zdravih pasa i štenadi korištenjem peterostruke najveće doze od preporučene kod štenadi stare 8 tjedana, pasa teških oko 2 kg i jedinki u razdoblju rasta nije uzrokovala štetne učinke. Opasnost od neželjenih učinaka (vidi točku 4.6) veća je u slučaju predoziranja te pse uvijek treba vagati i tretirati s pipetom koja odgovara njihovoj tjelesnoj masi.

Proizvođač KRKA, d.d., Novo mesto Šmarješka cesta 6

8501 Novo mesto

Slovenija

KOMENTARI KUPACA
Pošiljatelj: Mateja
 
2020.05.01. 09:18
5
Pošiljatelj: Mladen
Ocjena:
2018.08.07. 08:16
Odlično