Dodatak hrani za pčele, zamjena peludi
Značajke:
- Proizvod sadrži 100% inaktivirani pivski kvasac (Saccharomyces cerevisiae). Ne sadrži genetski modificirane sastojke (GMO), umjetne boje, arome i konzervanse.
- Pivski kvasac pčelama daje važne proteine, vitamine, minerale, elemente u tragovima i aminokiseline. Kao rezultat toga, pčelinje zajednice se brže razvijaju, otpornije su na bolesti i proizvode više meda.
Savjeti za hranjenje:
Kvasac se preporuča kuhati pomiješan sa šećernim kolačima ili sušiti u obliku praha s pčelama.
Izrada pita:
Pivski kvasac preporuča se umiješati u količini od 10-20% u šećernu pogaču.
Primjer izrade pite s 15% pivskog kvasca:
Temeljito pomiješajte 20 kg šećera sa 5 kg pivskog kvasca, a zatim dodajte 8 kg fruktozno-glukoznog sirupa. (Ne preporučuje se upotreba meda zbog rizika od zaraze.) Za optimalnu teksturu kolača, približno Preporuča se dodati 0,5 litara vode.
Suho:
Pomiješajte pivski kvasac 1: 1 sa šećerom u prahu i stavite ga točno ispred prodajnih mjesta.
Preporučena razdoblja hranjenja:
Za proljetnu stimulaciju s kraja ferbuara i za zimsku posteljinu od kraja srpnja. U oba razdoblja osigurajte hranjenje pivskim kvascem tijekom 6 tjedana. Ljeti se koristi za nedostatak peludi, za jačanje mladih obitelji i za majčinstvo.
Aditivi:
Vitamini (mg / 100g):
Vitamin B1: 6,8 mg; Vitamin B2: 3,4 mg; Vitamin B6: 2,0 mg; Vitamin B12: 2,6 mg; Pantotenska kiselina: 2,7 mg; Folna kiselina: 850 mg; Niacin: 44 mg
Unutrašnji sadržaj | Količina |
Sirovi Protein | min. 40 % |
Vlaga | max. 11 % |
Sirova Vlakna | max. 1 % |
Sirovi Pepeo | max. 10 % |
Suhe tvari | min. 80 % |